fredag, juni 12, 2009

Pressmeddelande

Idrottsarena

Kommunstyrelsen har föreslagit att kommunen ska ta nästa steg för att förverkliga en framtida arenahall på Gotland. Det skulle kännas OK, om inte den tilltänkta lokaliseringen är norra delen av Södra Hällarna! Jag som både är idrottsintresserad och miljövän har svårt att förstå varför kommunens ledning vill att en arenahall ska göras till ett skrytbygge med havsutsikt. De idrottande kommer inte att ha någon njutning av utsikten och alla med en dröm om att Södra Hällarna ska kunna bli det stadsnära strövområdet som Visby behöver får sina drömmar krossade på en gång.

Att ha möjligheten att utöva en idrott som man gillar eller att vara ute i naturen är båda saker som leder till att sitt psyke och sin själ byggs upp och förstärks. Det är därför viktigt att idrotten får en hall som är till fyllest för dess ändamål, men då ska vi inte använda den mark som är ett guldägg för många Visby/Vibble-bor. Det får inte bli ”den enes bröd, den andres död”.

Jag ser hellre ett förslag på en mindre påkostad arena, som fortfarande tillgodoser alla krav från idrotten, och som skulle kunna användas av till exempel en närliggande skola på dagtid. Men framför allt, offra inte Södra Hällarna för något nytt bygge.

/Matias

Inga kommentarer: