måndag, augusti 01, 2011

Svar till cykelfrämjandet

Som vice ordförande i Tekniska nämnden måste jag hålla med Cykelfrämjandets kritik att Region Gotland inte har haft någon konkret strategi för att öka andelen cykling. Dock har vi sedan nyår redan gjort en del blygsamma (men viktiga) saker vi har fått bort cykelhindret som fanns vid infarten till Visborg, vi har också varit med och tagit beslut att minska bilkostnaderna i regionen, vilket kommer att leda till att fler cyklar till möten eller har virtuella möten.

Frågan att öka andelen cykling i trafiken är en högprioriterad fråga för den nya majoriteten som styr Region Gotland. Argumenten som Cykelfrämjandet tar upp, trängseln på vägar samt bra för folkhälsan, är vi helt överens om, det går att lägga till att cykling är bra för klimatfrågan också. Genom att vara med i en granskning mellan olika kommuner kan vi få reda på om vår region gör rätt cykelsatsningar samt hur andra kommuner har gjort.

Kul att trendspanarna anser att cykling är trendigt! Mer cykelfrämjande satsningar är planerade att göras och min och Miljöpartiets förhoppning är att det till nästa val kommer finnas en hel del tydliga åtgärder utförda så att det blir tydligt vilken politik som har bedrivits.

(foto by Kullez)
Bli medlem och utforma framtiden – http://mp.se/blimedlem
Byt politik - inte klimat - http://mp.se/klimat
Miljöpartiet på Gotland - http://www.mp.se/gotland

Inga kommentarer: