måndag, augusti 26, 2013

Södra hällarna


Den senaste tiden har det blivit en debatt om Södra hällarna igen. Folkpartisten Mats-Ola Rödén har på insändarsidorna fått för sig att det bästa för Södra hällarna är att låta området växa igen. Detta måste vara hans åsikt eftersom han ifrågasätter att Tekniska nämnden beslutat om att använda de 300 000 kr, för tillgängliggörande och skötsel av området, som nämnden har erhållit från Regionfullmäktige (RF). Orsaken till det beslutet att använda pengarna är den långdragna tvisten som Mats-Ola och hans kamrater Lars Thomsson och Håkan Ornsjö har orsakat efter deras överklagande av beslutet som RF tog i vintras. 

Den som inte har hängt med i alla turer får här en kort resumé: RF beslutade i februari att Södra hällarna skulle bli ett kommunalt naturreservat. De tre, som alla sitter eller har suttit i Byggnadsnämnden (BN) och i RF, överklagade. De fick avslag på sitt överklagande. De vet av sin bakgrund i BN att när ett överklaganden kommer ska de skriva på det sk delgivningsbeslutet och därefter har de tre veckor på sig att bestämma sig på om de vill överklaga det beslutet. Efter mer än en månad skrev de till slut på delgivningsbeslutet och bestämde sig att överklaga till nästa instans. 

Under dessa månader, som nu blivit ett halvår, har inget gjort med området och därför börjar det växa igen. Under debatten i RF var alla partier överens om att Södra hällarna är ett mycket bra strövområde, för att behålla detta är det rimligt att området sköts och det kostar en del pengar. Så jag blev mycket förvånad när oppositionen inte längre tycker att området ska få kosta någonting utan bara ska förväxa.


Bli medlem och utforma framtiden – http://mp.se/blimedlem
Byt politik - inte klimat - http://mp.se/klimat
Miljöpartiet på Gotland - http://www.mp.se/gotland

Inga kommentarer: