lördag, november 19, 2011

Cykeltur i Lund, studiebesök del 2


När vi var på cykelturen i Lund åkte vi förbi följande saker som jag vill nämna.
Anders Söderberg lotsade oss runt. Här har Anders Lunds C i bakgrunden där det finns en bevakad cykelparkering i två våningar. Det kostar 50 kr för en månad att stå där, det finns även ett fåtal skåp för att lämna in sin hjälm. 


Här är två intermodala bytesplatser. Den gula cykeln till vänster är en lånecykel. På det röda utrymmet finns en cykelpump, stången innehar diverse verktyg för cykelreparation.

Ett bevakat övergångsställe med ett räcke att hålla i i väntan på att det ska bli grönt. Anders tyckte den kunde vara längre för att fler cyklister skulle kunna hålla i den. Själv tycker jag det vore kul om vi hade någon sådan att hålla sig i på ön.


I ett bostadsområde fanns denna återvinningsstation där det går att slänga vanliga hushållssopor men även tidningar, metall, plast som tillhör FTI (förpacknings- och tidningsindustrin). Mycket snygg lösning där containerna ligger under mark.




Cykelboxar innan rödljus var en vanlig åtgärd. Det hände nämligen en dödsolycka när en lastbil skulle svänga vänster och mejade ner en cyklist som stod vid sidan av fordonet. Med dessa cykelboxar blir det tydligt att cyklisterna får ta plats på vägarna. 

Här vill jag visa ett dåligt exempel på transportlösning vid en ny företagsetablering. Företaget har byggt ett stort p-hus med gratis parkering för de anställda. Vänster om cykelvägen finns en busshållplats, de anställda som åker buss gick nedför gräsmattan. Men det gillade inte företaget så därför satte de upp ett stängsel för att minska antalet gående. Vilket företag tror du att det är?

Trevlig helg!

/Matias



Bli medlem och utforma framtiden – http://mp.se/blimedlem 
Byt politik - inte klimat - http://mp.se/klimat 
Miljöpartiet på Gotland - http://www.mp.se/gotland

Inga kommentarer: