onsdag, december 21, 2011

Landsbygden förtjänar en seriös debatt


Pär Stenegärd (C) går den 20 december i GT till attack på Miljöpartiet. Orsaken är vår vilja att uppmuntra för ökat cyklande på Gotland.

Själva syftet med att öka människors cyklande är att skapa en säkrare och hälsosammare trafikmiljö för människor (i synnerhet barn) samt att få ner koldioxidutsläppen. Vi anser att det framförallt är i tätorterna det finns potential att skifta från bilism till cyklism. Om man bor och arbetar i Visby så kan man lätt byta ut bilen mot cykel till förmån för de som är bosatta på landsbygden och arbetar i Visby och därför är beroende av bilen. De förslag till åtgärder för att öka cyklandet är sådana som på andra platser i landet visat sig vara cykelbefrämjande.

Vi tror inte att Gotland i sin helhet gynnas av att visa vad man inte vill göra i Visby när det egentligen är landsbygdens utmaningar som ska diskuteras. Landsbygden förtjänar bättre än politiska partier som försöker göra billiga poäng på varandra. Låt oss diskutera var vi kan ha våra skolor, hur mycket vindkraft och biogas vi kan bygga ut och hur vi kan säkerställa att alla ska ha tillgång till bredband och rent vatten på ett seriöst sätt.

Matias Swartling (MP), vice ordförande tekniska nämnden
Stefaan De Maecker (MP), regionråd

Bli medlem och utforma framtiden – http://mp.se/blimedlem

Byt politik - inte klimat - http://mp.se/klimat
Miljöpartiet på Gotland - http://www.mp.se/gotland

2 kommentarer:

Anonym sa...

Använd cykelhjälm - det viktigaste att göra för en säkrare cykelmiljö.

Matias Swartling sa...

Hej, tack för synpunkt.
Det finns ett eget ansvar för att cykelresan ska bli så säker som möjlig där cykelhjälm är ett självklart val. Men för att få bäst och mest effekt med fler cyklister måste även infrastrukturen bli bättre och tydlig.
/Matias