lördag, mars 29, 2008

Bilpool

Jag lade in en motion om bilpool på Gotland som behandlades under förra året i kommunfullmäktige. Det blev ett ljumt svar från kommunens majoritet, den centerstyrda majoriteten på ön har inte förstått det förträffliga med bilpooler.

Jag vill här ta och visa en länk till en artikel som publicerades igår. Det råder ingen tvekan om att en kommunal bilpool skulle göra det både billigare och miljösmartare än dagens system. Dessutom finns det en möjlighet att erbjuda kommuninvånarna att vara med i bilpoolen.

I artikeln står det bl.a. så här: ”Kommuner och privatpersoner är lysande partners i en bilpool, eftersom kommunen behöver bilar vardagar dagtid och privatpersoner framför allt vill ha tillgång till dem på kvällar och helger, säger Gröna Bilisters Mattias Goldmann”

 

Det finns stora fördelar med att kommunen gör en upphandling med bilpoolsbilar. I artikeln står det vidare: ”Flera svenska kommuner köper bilpoolstjänsten från City Car Club eller Sunfleet Carsharing som är störst på denna marknad. Dessa företag kan öppna poolen också för andra kunder. Per Schillander tilltalas av denna lösning:
– I och med att bilarna används mer fördelas kostnaderna på flera kunder och bilpoolens ekonomi förbättras. Det bör ge lägre kostnader för kommunen.”

 

Här att läsa hela artikeln följ denna länk: http://upphandling24.idg.se/2.1062/1.150817

 

Sköt om er

/Matias

 

Byt politik – inte klimat: mp.se/klimat

 

Inga kommentarer: