lördag, april 24, 2010

Centerns svek

Pressmeddelande från mp riks:

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson och Maria Wetterstrand riktar idag hård kritik mot Centern svek mot landsbygden. Miljöpartiet genomför nu en granskning av de regionalpolitiska effekterna av regeringens ekonomiska politik som presenteras inom de närmsta dagarna.
– Centerpartiet har nu under fyra år medverkat i en regering där de stora förlorarna utöver sjuka och arbetslösa blivit alla de människor som bor utanför storstäderna. Vi har kanske aldrig tidigare i Sverige haft en regering som så ensidigt missgynnat landsbygden. Centerpartiet och regeringen har kraftigt ökat klyftorna mellan stad och land, säger Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson.

– Hela profilen på inkomstskattesänkningarna, fastighetsskatten, RUT-avdraget, och avskaffandet av förmögenhetsskatten har kraftigt ökat klyftorna mellan stad och land. Centerpartiets svek mot landsbygden är stort och i miljardklassen. Att man nu ägnar sig åt att svartmåla Miljöpartiets politik istället för att regera visar på desperationen i Centerpartiet, säger Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand.

– Centerpartiet har gett upp politiken för en hållbar utveckling och ett land som håller ihop. Under Maud Olofssons ledning har Centern gått från att vara ett parti med regionalpolitiska ambitioner till ett parti som satsar på motorvägsprojekt i Stockholm och öppnar för ny kärnkraft, säger Peter Eriksson.

Bli medlem och utforma framtiden – http://mp.se/blimedlem
Byt politik - inte klimat http://mp.se/klimat

Inga kommentarer: