onsdag, november 25, 2009

Polarisarna smälter

Herrarna Bror Lindahl och Nils Ronquist har i en insändare idag på nytt ifrågasatt att koldioxidhalten skulle leda till att jordens temperatur skulle öka. Jag kan bara säga SUCK.

Jag visar här artiklar som denna vecka starkt ifrågasätter deras antagande att citat ”att polarisen återigen har börjat växa till sig”.

 

Isen smälter på Antarktis
2009-11-23
Isen på Antarktis försvinner allt snabbare ut i havet. Det bekräftar nya satellitmätningar. Om trenden fortsätter kommer havsytan att stiga betydligt mer än forskarna hittills har sagt.
– Vi ser en accelererande trend, det är vår huvudpoäng, säger Jianli Chen, huvudförfattare till en studie som publiceras i dag i tidskriften Nature Geoscience, enligt Dagens Nyheter.
Jianli Chens nya studie bygger på en satellit som kallas Grace. Den har mätt förändringar i gravitationen månad för månad, mellan april 2002 och januari 2009. Resultaten visar att Antarktis förlorade alltmer is, i genomsnitt 190 miljarder ton is om året.

Läs artikeln i Dagens Nyheter

Läs mer om studien i Nature Geoscience

Läs relaterad artikel från Vetenskapsradion "Det var varmare på Antarktis förr"

 

 

Polarisarna smälter allt snabbare
2009-11-25
Den globala uppvärmningen av klimatet går snabbare än väntat, och avsmältningen av polarisarna accelererar enligt en ny rapport, som återges av nyhetsbyråerna Reuters och Tidningarnas Telegrambyrå, TT.
Den nya rapporten, kallad Copenhagen Diagnosis, uppdaterar kunskapsläget jämfört med den sammanställning som lades fram av FN:s klimatpanel (IPCC) för två år sedan. Bakom skriften står 26 klimatforskare varav många tidigare har deltagit i IPCC:s arbete.
Den viktigaste förändringen är att avsmältningen av havsisen i Arktis och landisarna på Grönland och i Antarktis förefaller att gå snabbare än väntat. Det innebär i sin tur att havsytenivåerna kan stiga en meter till år 2100.

Läs artikeln från Reuters
Läs pressmeddelandet från Copenhagen Diagnosis

 

2 kommentarer:

Karolina Johansson sa...

Ja, suck...

"Så hanterar du klimatskeptiker Boken Klimatkoden hjälper dig vinna slaget mot klimatskeptikerna."

Läs mer på Miljöaktuellt: http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.270895/sa-hanterar-du-klimatskeptiker

Anonym sa...

Varför läser ni inte forskningsrapporter eller varför inte CRU mailen istället för att läsa böcker hur man hanterar sk skeptiker. Att någon människa fortfarande kan tro på AGW-teorin är för mig ofattbart, men det är ett tecken på hur start CO2 lobbyn är.