torsdag, november 05, 2009

"Regeringen skiter i Östersjön"

PRESSMEDDELANDE

REGERINGEN SKITER I ÖSTERSJÖN
Idag meddelar regeringen genom miljöminister Andreas Carlgren (C) att Sverige stödjer byggandet av den rysk-tyska gasledningen genom Östersjön. Miljöpartiet de Gröna, både lokalt och nationellt, är mycket besvikna över detta.

- Regeringen har vikt sig helt och hållet för det hårda trycket från Ryssland, Tyskland och företaget Nord Stream och väljer att inte ställa några hårda miljökrav för att skydda Östersjön. När det gäller att praktiskt jobba för att värna Östersjön finns bara den uppskruvade retoriken kvar, det är ansvarslöst och regeringen saknar all trovärdighet i sin "miljöpolitik".
Detta är ett spel där Östersjön och kommande generationer kommer att få betala för, säger Stefaan De Maecker (MP), kommunstyrelsen.

- Det är djupt olyckligt att Sverige bidrar till att hota känsliga Hoburgs bank utanför Gotland, Östersjön är ett mycket känsligt innanhav och konsekvenserna av gasledningen är inte klara. Hela projektet har en tydlig potential att bli en stor miljökatastrof, det är inte något som miljöpartiet kan stödja. Att regeringen släpper fram fossila bränslen med detta stöd visar på falskheten i retoriken gentemot klimatmötet i Köpenhamn och USA:s åtaganden. Det finns ingen klimat- och miljöpolitik hos majoriteten, säger Matias Lundström (MP), tekniska nämnden.

/Miljöpartiet de Gröna på Gotland

Inga kommentarer: